Vraag naar de mogelijkheden, bel 06-53507007 of zie onze contact pagina.

Om een 1e indruk van het buigstaat programma te krijgen, klik hier .

 

Layout van Bisca buigstatenprogramma

layout bisca

 

De betonconstructeur berekent de de grootte - dikte - breedte van alle betonnen onderdelen zoals funderingen en vloeren.
Heel belangrijk hierbij is de belasting, dit is het totale gewicht van het gebouw met al zijn inhoud.
Ook maakt hij een wapeningsplan en een buigstaat waarin precies omschreven staat waar de wapening moet komen, hoe dik de wapening ( sterk ) moet zijn enz.

Aan de hand van het wapeningsplan en de buigstaat maken de ijzervlechters de wapening voor de verschillende onderdelen.

Wapening is een versterking die in beton wordt aangebracht. We spreken dan van gewapend beton. Wapening kan nodig zijn omdat beton wel drukkrachten, maar bijna geen trekkrachten op kan nemen. Deze wapening is vrijwel altijd nodig, omdat in een bouwwerk en andere constructies bijna onvermijdelijk trekkrachten voorkomen.

In een groot deel van de gevallen (99%) zullen stalen staven, kabels of netten als wapening worden toegepast, het betonijzer. De wapening wordt door betonstaalvlechters op een minimale afstand tot de buitenkant van het beton (de dekking) aangebracht om aantasting te voorkomen. De dekking is voorgeschreven in normen en is afhankelijk van de toepassing van de constructie. Het is ook mogelijk om voor andere materialen of verschijningen dan staal te kiezen.